Teamindeling volgend seizoen / geen selectietrainingen in 2020

20-5

Teamindeling volgend seizoen / door Corona geen selectietrainingen in 2020

 

Doelstelling van MHV is dat elk lid op zijn/haar niveau met plezier kan hockeyen. 

In het vorig jaar vastgestelde ‘Technisch Beleidskader 2019-2021’ (in te zien door inloggen op onze site en op ‘documenten’ te klikken) staat onze selectieaanpak beschreven. Gebruikelijk onderdeel hiervan is de selectietraining. Beoordeling van de spelers vindt gedurende het seizoen plaats door trainers, coaches en TC, maar de selectietraining is een moment waarop we deze beoordeling nog eens kunnen toetsen. Het is dus zeker niet het enige toets moment.

 

Door de coronacrisis is het huidige hockeyseizoen totaal anders gelopen dan we allemaal wilden: geen wedstrijden meer, wel trainingen, maar in aangepaste vorm. De coronamaatregelen betekenen ook dat de selectieprocedure dit jaar iets anders verloopt. We organiseren dit jaar geen selectietrainingen. Dat betekent dat we meer dan eerdere jaren uitgaan van de bevindingen van trainers en coaches gedurende het seizoen. 

 

De teamindeling is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen door de TC. Bij de C tot en met A jeugd, maken wij bij meer dan 1 team per lijn onderscheid in prestatieteams en breedteteams. Aan prestatieteams stellen we hogere eisen dan aan breedteteams. Bij breedteteams wordt meer rekening gehouden met sociale aspecten. In de A lijn is het eerste team een prestatieteam, in de B en C lijn is het eerste team prestatieteam en het tweede team ambitieteam.

 

Aandachtspunten voor de teamindeling:

1.     Als speelsters WEL in een prestatieteam of ambitieteam willen spelen geven ze dat middels een e-mail aan [email protected] voor 1 juni 2020 door.

Lees voordat je besluit of je wel/niet in aanmerking wil komen voor een prestatie- of ambitieteam s.v.p. in ons Technisch Beleidskader goed door of je kan en wil voldoen aan de eisen die we in deze teams stellen;

2.     De TC maakt een voorlopige teamindeling. Het bestuur toetst of de procedure goed is doorlopen. Daarna wordt de teamindeling door het bestuur vastgesteld;

3.     Er komt zoals andere jaren een mogelijkheid om vragen te stellen over de teamindeling. Deze kunnen gericht worden aan [email protected]. 
Voor speelsters/ouders die deze vragen of een eventuele klacht over de indeling willen bespreken is er net als andere jaren een spreekuur. Na aanmelding hiervoor volgt een uitnodiging door de TC. Bij het spreekuur is één vertegenwoordiger van de TC aanwezig, en één vertegenwoordiger van het bestuur. Of dit op het clubhuis gebeurt, of telefonisch of online i.v.m. corona, hoort u bij de uitnodiging;

4.     Als blijkt dat in het voorseizoen toch speelsters niet in het juiste team zitten kan de TC in overleg met speelster, trainer, coach en ouders dit alsnog aanpassen. 

 

Wij doen zoals altijd ons uiterste best alle speelsters en spelers in een passend team te plaatsen. We hopen op een mooi 2020-2021 seizoen.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur/TC MHV

(NB: leden uit de meisjes juniorenlijn zullen dit bericht tevens per mail ontvangen)

 
20-5-2021 Algemeen