Geen zaalcompetitie tot en met 14 januari 2022 / Coronamaatregelen

21-12 Nieuws

Beste leden,

De extra ingelaste persconferentie van 18 december bracht Nederland helaas een harde lockdown. Ook de hockeysport gaat nog verder op slot.

De overheid heeft per direct besloten dat er geen competitie gespeeld mag worden tot en met vrijdag 14 januari 2022. Zodra de overheid de binnensport en de zaalcompetitiewedstrijden weer toestaat voor de amateursport, wordt het resterende programma van de zaalcompetitie uitgespeeld. De gemiste wedstrijden van de komende maand kunnen helaas vanwege het gebrek aan halruimte en uitloopmogelijkheden in combinatie met de voorbereiding op het veldseizoen niet ingehaald worden. Dat heeft niet volledig gespeelde competities als gevolg. Dat feit heeft tot het besluit geleid dat er dit seizoen bij de senioren geen teams promoveren.

Per direct zijn alle binnensportlocaties gesloten. Buiten mag er wel gesport worden; op de eigen vereniging kan dat tot 17.00 uur. Daaraan zijn wel regels verbonden voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder: sporten is buiten alleen toegestaan in tweetallen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen buiten trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen op de eigen vereniging. Zij hoeven tijdens het sporten geen afstand te houden. Bestuur en TC zijn bezig met het opnieuw bekijken van de trainingen, naar wat we nog kunnen aanbieden aan zaalteams en trimhockey die training ingepland hadden. Wij moeten ons als vereniging aan de geldende regels houden, maar wij beseffen ons ter dege dat deze alweer ten koste van hockeyplezier gaan.

Het clubhuis is echter voor iedereen gesloten, alleen de toiletten mogen gebruikt worden. Verder blijven alle maatregelen die al van kracht waren, bestaan. Dat betekent onder andere dat er geen publiek op de verenigingen mag zijn en de afstandsregels in acht moeten worden genomen.

Zie meer informatie over hockey en Corona op de site van de KNHB:

Met sportieve groet,

Bestuur MHV

 
21-12-2023 Algemeen