MHV-update

17-12 Nieuws

Beste leden,

 

De toespraak van de minister-president heeft voor iedereen consequenties. Ook voor hockey en dus voor MHV. Tijd voor een update.

 

Hockey

Voor onze jeugdspelers verandert er voorlopig niets: ze kunnen gedurende de winterstop verder trainen zoals voor maandag, mits door het team geregeld. Voor de senioren is training in de praktijk helaas niet mogelijk onder de huidige omstandigheden. Kijk op de KNHB site voor meer informatie.

 

Nieuwjaarsbijeenkomst

Onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst kan in verband met de maatregelen helaas niet doorgaan. Als zich een mogelijkheid aandient voor een soortgelijke bijeenkomst iets later in het eerste kwartaal, dan organiseren we dat.

We zullen voor de jaarwisseling een nieuwsbrief sturen waarin we terugkijken op dit jaar en vooral vooruitkijken naar 2021.

 

Oliebollenactie!

De jaarlijkse chocoladeletteractie kon dit jaar ook niet doorgaan, maar we hebben iets anders bedacht! Steekwoorden: #oliebollen #appelflappen #MHV #drivethru. Hou onze socials de komende dagen in de gaten voor meer info!

 

De coronamaatregelen en onze senioren, veteranen en trimhockeyers

Voor onze ‘18 plus’ leden zijn de coronamaatregelen extra wrang. In mei van dit jaar schreef ik al ‘we missen jullie’. En hoewel er daarna nog wel gehockeyd is ligt jullie hockey nu weer stil. Wij hoorden dat velen hockey erg missen en dat kunnen we ons goed voorstellen.

 

Voor wat betreft verder trainen en spelen van wedstrijden blijven we afhankelijk van de overheid en KNHB. Zoals in de ALV besproken heeft MHV net als de meeste andere sportverenigingen financieel wat geleden het afgelopen jaar. De kantine- en baromzet is grotendeels weggevallen. We hebben wel alle beschikbare Corona-subsidiemogelijkheden van de overheid aangegrepen om dit enigszins te compenseren. Daarnaast hadden we minder inkoopkosten en zijn we veel meer dan MHV gewend was op ‘de kleintjes’ gaan letten: kritisch kijken naar elke uitgave. Dat laatste zullen we voorlopig blijven doen. Door hier alert op te zijn kwamen we tot nu toe financieel redelijk door de Coronacrisis.

 

Een vereniging kan alleen voortbestaan als de leden haar dragen, onder andere door contributie te betalen. De leden zijn de club! Jullie zijn, net als de meeste sponsoren ons tot nu toe trouw gebleven en daarmee kunnen we als club doordraaien. We begrijpen dat het zuur is dat de vereniging wel contributie int, maar dat er voor onze 18+ leden er nauwelijks hockey en bijbehorende gezelligheid tegenover staat. Wij missen dat net zoveel als jullie, we kunnen dan ook niet wachten tot álle leden weer kunnen hockeyen!

 

Veldvervanging

Ondank de actuele situatie gaat het bestuur, samen met de Stichting Vastgoed verder met het voorbereiden van het realiseren van ons nieuwe, zeer noodzakelijke, hoofdveld. We mikken op komende zomer. Hoewel we uiteraard de afgelopen jaren reserveringen hebben opgebouwd voor dat nieuwe veld is er nog een bedrag nodig om de realisatie rond te krijgen. Hier zijn we momenteel mee bezig we komen daar in het eerste kwartaal op terug. Wat zou het mooi zijn als we de opening van het nieuwe veld samen met ons 90-jarig bestaan kunnen vieren volgend jaar!

 

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

 

Olaf Agterbosch

Voorzitter

 

 

 
17-12-2021 Algemeen