TC Update: Nieuwe documenten op de website

16-12

De voorcompetitie zit er al weer enige tijd op, en ook de laatste officiƫle trainingen zijn geweest.

Door de maatregelen tegen Corona kan helaas niet iedereen genieten van zelf een potje hockeyen. Gelukkig kan de jeugd wel onderlinge oefenwedstrijden spelen en dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Bovendien wordt er door de jeugdteams gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om op eigen kosten door te trainen tijdens de winterstop.

Binnen de TC hebben we niet stil gezeten. We zijn hard op weg om meer ondersteuning te gaan bieden aan coaches en teammanagers en we zijn bezig om meer lijn te gaan geven aan onze opleiding.

Er wordt inmiddels in de junioren-lijn (ABCD) met standaard speelstijlen gewerkt. Dit biedt voor zowel trainers, coaches als spelers wat meer houvast. Deze speelstijlen zijn inmiddels gedeeld met alle trainers en coaches. Daarnaast is binnen de E8-tallen is een opstelling gedeeld die naadloos aansluit op de speelstijlen in de E6-tallen en de 11-tallen. Om ook allemaal dezelfde hockeytaal te spreken is een begrippenlijst gemaakt, deze begrippen zullen door trainers en coaches al zoveel mogelijk vanaf de jongste jeugd gebruikt gaan worden. Alle documenten zijn vanaf nu ook beschikbaar via de website. De documenten zijn te vinden door (na inloggen op de website), te kiezen voor Club en dan Documenten aan te klikken. Onder documenten is het kopje informatie aangemaakt waar we informatie-documenten zullen gaan delen. Hier zijn de speelstijlen, de opstellingen en de begrippenlijst te vinden. Mochten er vragen zijn over de speelstijlen, de opstellingen of de begrippenlijst stuur dan gerust een mail naar [email protected].

Daarnaast zullen we in de winterstop verder werken aan een document voor coaches/teammanagers en we zijn tips aan het verzamelen over het werken met LISA door de coaches. Voor het coach-document horen we graag van huidige coaches wat voor afspraken er zoal gemaakt worden met de teams aan het begin van het seizoen. Wanneer alle documenten klaar zijn zullen ze ook geplaatst worden op de website.

We kijken uit naar de reacties van de coaches m.b.t. team-afspraken en mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen wij dit heel graag via [email protected]. Voor nu alvast fijne feestdagen gewenst.

Namens de Technische Commissie,

Eric de Boer (voorzitter a.i. en voorzitter senioren)
Gineke Koopmans-Klein (Communicatie en secretariaat)
Erik Rous (Adviseur)
Jurgen Kramer (voorzitter Jongenslijn)
Mathilde van Dam (voorzitter Meisjeslijn)
Eva Muis en Marjolijn Wanders (Jongste Jeugd commissie)
Maarten Salverda (Hoofdtrainer, adviseur)

 


 
16-12-2021 Technische Commissie