Coronaregels bij MHV

25-8

Laatste update 13 oktober 2020

 

Algemeen

De maatregelen van het RIVM en de veiligheidsregio waar Meppel onder valt blijven gelden. Onze club moet zich aan de ene kant aan de geldende KNHB reglementen te houden, aan de andere kant moeten we voldoen aan het Horeca protocol. Dat maakt het behoorlijk ingewikkeld en dat kan met zich meebrengen dat we niet aan tussentijdse wijzigingen ontkomen. Houd daarom de MHV website in de gaten, de belangrijkste updates zullen we ook middels een (push)bericht in de LISA hockeyapp zetten.

 

Corona regels MHV
Wij vinden het van belang dat jullie kennis kunnen nemen van wat de algemene regelgeving betekent voor MHV. Hieronder staat een samenvatting van de laatste en belangrijkste Coronaregels zoals die bij ons gelden, als eerste:

 

Voorlopig geen wedstrijden en trainingen senioren, geen wedstrijden junioren, geen publiek bij trainingen. Kantine en kleedkamers dicht.

 

Ouders: parkeren en eventueel wachten op trainende kinderen doen we buiten het MHV terrein! Dus buiten de grote boog met hockeysticks. Parkeren kan op de parkeerterreinen langs de toegangsweg op ons sportpark: deze zijn openbaar. Als je uit Meppel of directe omgeving komt: kom dan zoveel mogelijk op de fiets!

 

·     Houd 1,5 meter afstand van elkaar (volwassenen onderling en jeugd vanaf 13 jaar naar volwassenen en vv);

·     Nies/hoest in je elleboog;

·     Was regelmatig je handen: bij de poort van ons terrein, de ingang van het clubhuis en bij de toiletten zijn desinfectiemiddelen aanwezig, gebruik deze;

·     Bij klachten, zoals (neus)verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk, blijf je thuis (neem geen deel aan trainingen, wedstrijden en kom niet naar de club);

·     Heb je klachten? Dan kan je je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202;

·     Gebruik alleen je eigen bidon of waterflesje;

·     Schreeuw/zing niet;

·     Gebruik alleen je eigen materialen; gezamenlijke te gebruiken materialen, zoals strafcornermaskers, regelmatig desinfecteren;

·     Terugkomst uit een land met code oranje/rood: Iedereen die uit een oranje/rood gebied komt, krijgt het dringende advies om 10 dagen in zelf-quarantainete gaan, óók wanneer je geen klachten hebt en ook na een negatieve test. Dit betekent automatisch dat je gedurende deze zelf-quarantaine niet op ons hockeycomplex mag komen, geen afspraken met je team of teamgenoten kan maken en dus zeker niet kan komen trainen, spelen, coachen of training geven.

 

Clubhuis/kantine/horeca, kleedkamers en toiletten

·     Het clubhuis/kantine is tot nader bericht volledig gesloten;

·     De kleedkamers zijn tot nader bericht gesloten: de toiletten in het kleedkamergebouw zijn alleen voor hoge nood te gebruiken.

 

Bij de trainingen

·     Op het MHV complex volgen we zowel binnen als buiten altijd de looplijnen. De teams verzamelen bij het veld waar ze trainen, niet bij het clubhuis.

  

De 'samen tegen corona' regels van de KNHB ofwel de Do's en Don'ts voor hockeyers vinden jullie hier. De algemene Corona informatie van de KNHB vinden jullie hier. We wensen jullie een fijn en sportief hockeyseizoen toe. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

 

Bestuur Meppeler Hockey Vereniging

 

 
25-8-2021 Algemeen Bijlage