In memoriam Ton Dohle, oud-voorzitter Meppeler Hockey Vereniging

5-2 Nieuws

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat onze oud-voorzitter en oud-Heren 1 speler Ton Dohle is overleden. Ton was in de periode van 1985 tot 1990 voorzitter van onze vereniging. Onder zijn voorzitterschap maakte MHV de sprong naar het moderne hockey.  Door aan de ene kant zelfwerkzaamheid en inzet vanuit MHV en aan de andere kant een goede samenwerking met de gemeente werd het eerste kunstgrasveld van MHV in 1987 onder zijn leiding gerealiseerd.

 

Ton Dohle mag gerust een markante Meppeler genoemd worden. Na zijn voorzitterschap bij MHV werd hij bij veel Meppelers bekend als raadslid voor de VVD en later als wethouder. Vanuit die rol was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Berggierslanden en Nieuwveense Landen, wijken waar een aanzienlijk deel van onze huidige 500 leden wonen. Na zijn wethouderschap was Ton op veel terreinen actief, zo werd hij onder andere directeur van kunstcentrum Scala.

 

Ton was ook sportief: naar verluidt geen onverdienstelijke tennisser en bij MHV was hij speler van ons Heren 1 team dat in de jaren 80 de eerste klasse haalde. Ook toen al een prestatie van formaat.

 

MHV heeft veel aan Ton Dohle te danken gehad, wij zullen zijn inzet op en buiten het veld niet vergeten. Wij wensen Gerja, Nelleke, Alet, Caspar en al zijn andere naasten de komende tijd veel sterkte.

 

Bestuur MHV

 

Olaf Agterbosch, voorzitter

Aja de Boer, secretaris

Wouter Renkema, penningmeester

Eric de Boer

Richard Bruins

 

(Foto’s archief MHV/Meppeler Courant)
 
5-2-2022 Algemeen