Materialen

MHV ondersteunt ruim 30 teams met materialen!
Bij MHV hebben we ongeveer 32 teams. Alle elftallen krijgen van de club complete keepersuitrustingen in bruikleen. Alle elftallen kunnen ook aanspraak maken op 2 strafcornermaskers per team. De uitrustingen passen we in kwalitatief opzicht aan op de speelintensiteit van het team. Jaarlijks, aan het einde van het seizoen inventariseren we welke aanpassingen aan de keepersmaterialen nodig zijn voor het volgende seizoen. Tussentijds voeren we waar nodig reparaties, aanvullingen en vervangingen uit.
De keeperstassen kunnen in het clubhuis worden opgeslagen. Momenteel overwegen we een nieuwe indeling van het materiaalhok, waarbij we de keeperstassen meer aan de voorkant opslaan. Aanvragen daarvoor en problemen bij het gebruik ervan worden door materiaalcommissaris behandeld. De materiaalcommissaris van MHV is Martijn Nefkens. Aanvragen voor vervangingen of reparaties kan je sturen aan [email protected].

Onderhoud materiaal
Voor alle materiaal geldt: laat alles zoveel mogelijk buiten de tas drogen.

Klompen:
Nieuwe klompen hebben stijve tongen. De eerste weken adviseren we om de tongen met een extra riem krom te fixeren gedurende de tijd tussen wedstrijden en trainingen. Om het ronde model voor de enkels in de foam te krijgen kunnen nieuwe klompen de eerste weken rond een frisdrankfles gespannen worden.
Wanneer de klompen erg stijf zijn en het moeite kost om de hielriemen vast te trekken is de volgende truc beschikbaar: ga zitten; de voet met de te sluiten klomp wordt opzij tegen de vloer gelegd en de andere voet met of zonder klomp wordt daarop geplaatst; daarna kunnen de riemen vastgetrokken worden.
Voor het behoud van de klompen is het nodig twee riemen per klomp te gebruiken. Daarmee wordt de kans dat de riemen in de foam inscheuren minder.
Wanneer de voorste riem af en toe hinderlijk vóór de schoenneus schuift kan dit verholpen op twee manieren: 1. De beide neusriemen worden onder de zool verbonden met een zoollus;
2. Op de plaats van de voorste riem wordt een deel van de zoolnoppen verwijderd zodat de riem in de open ruimte past en daar niet gemakkelijk uit glijdt.

Bodyprotectoren, broeken en overbroeken:
Ze kunnen niet tegen de wasbewegingen van een wasmachine. Daarom is het beter deze artikelen als het nodig is in een badkuip te wassen met fijnwasmiddel of ze met een fijnwasmiddel op een vaatkwast in te zepen en daarna onder een lauwe douche uit te spoelen. Drogen doe je niet in een droogtrommel maar op een droogrek.

Legguards en klompen die te vies geworden zijn kunnen ingesmeerd worden met fijnwasmiddel en onder de lauwe douche afgespoeld worden. Hetzelfde geldt voor elleboogjes en handschoenen.

Wielentassen waarvan de trolleystangen of wielen stroef gaan kunnen gesmeerd worden met fietsolie. Graag de tassen niet hard op de wielen laten vallen (bijv. uit de kofferbak of op een trap); dit verkort de levensduur van de tas ernstig. Evenmin is de constructie van de tas geschikt voor gebruik als aanhangwagen achter een scooter.

Tenslotte: voor de materiaalcommissie zou het fijn zijn als materiaal door een team of keeper aan het einde van de gebruiksperiode schoon teruggegeven wordt.
Het kost de club veel geld om het materiaal in orde te houden. Een volwassenen set kost rond € 1500, tweemaal zoveel als een iPhone! Voor één handschoen moet je al gauw rekenen op € 150.